Topmenu

Wat u wilt weten over onze reizen

Deelnemers

U treft bij Pithos gelijkgestemden aan: actieve mensen. Singles en stellen, jonge snuiters en senioren, ze hebben allemaal dezelfde gemene deler: hun passie voor kunst en cultuur. Ze houden van een lach, maar mijden de discussie niet. Uit ervaring blijkt dat de meeste 50 plussers zijn. Soms kent een groepje elkaar van eerdere reizen.

Grensdocumenten | reispapieren

Op het internet kunt u vinden welke reisdocumenten voor de door u gekozen reis van toepassing zijn. Bij twijfel kunt u altijd met ons contact opnemen. U bent altijd zélf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Uw paspoort dient altijd geldig te zijn. U blijft ook zelf verantwoordelijk voor het juist en correct doorgeven van uw paspoort informatie aan Pithos | Kunst en Cultuur.

Groepsgrootte

De groepsgrootte van de Pithos | Kunst en Cultuur reizen verschilt. We kennen ‘grotere groep’ reizen, zoals de touringcar reis. Het aantal deelnemers ligt rond dan rond de 20 personen – 25 personen. Ook organiseren we de ‘kleine groep’ reizen. Dit zijn vaak stedenreizen. Er gaan dan minimaal 6 deelnemers, maximaal 8 deelnemers mee.

Grote kunstmanifestaties

Grote kunstmanifestaties zoals de Documenta in Kassel of de Biënnale in Venetië bezoeken we nu al enige jaren. Soms werden we daarbij begeleid door een kunsthistoricus/kunstkenner die ons toelichtingen geeft bij hetgeen we zien. Als snel bleek echter dat we elkaar in de drukte verloren of dat we liever geheel onbevooroordeeld naar de presentaties willen kijken. Dit soort manifestaties leent zich bij uitstek daarvoor. Wij zochten dus een nieuwe formule. Wat bleek? In onze gezelschappen zitten altijd deelnemers die kijken naar kunst als passie hebben. De toelichtingen en reacties bij de gepresenteerde hedendaagse kunst kunnen we ook heel goed zélf, met elkaar kunnen verzorgen. Bijvoorbeeld met de catalogus in de hand en door kleine gesprekjes op gang te brengen. In volle overtuiging kiezen we voor deze formule. Kunst kijken wordt leuker met elkaar! We gaan samen op pad naar de verschillende locaties van de manifestatie, al dan niet in kleine wisselende groepjes. Soms vormen die groepjes vanzelf, soms stellen we ze samen. De catalogus gaat altijd mee en is onze navigator en inspiratiebron. De organisatorisch begeleider, zorgt voor altijd voor een van dag tot dag programma.  U sluit zich daarbij aan als ú daarvoor kiest!

Hotelclassificatie

Bij Pithos Kunst en Cultuur kunt u rekenen op goede, veelal gunstig in het centrum gelegen (***) hotels. Wij stellen als voorwaarde dat een hotel schoon en basic comfortabel is. Wij kiezen niet voor per se de aanwezigheid van een restaurant, zwembad en dergelijke. Immers: wij zijn voornamelijk in ons hotel om er te slapen. De normen van classificatie van de hotels, welke gehanteerd worden op onze reisbestemmingen, komen niet altijd overeen met de Nederlandse normen. Desondanks streven wij ernaar om de door ons gestelde kwaliteit te handhaven.

Prijzen en prijswijzigingen

Alle prijzen zijn per persoon. Toeslagen voor een eenpersoonskamer zijn apart vermeld. We behouden ons het recht voor om conform de ANVR reisvoorwaarden de reissom te wijzigen indien (nieuwe) heffingen zoals vervoerstoeslag, BTW, toeristenbelastingen, visumkosten, brandstoftoeslagen, veiligheidstoeslagen en toepasselijke wisselkoersen daartoe aanleiding geven. Verhogingen van deze kosten zullen daarbij netto, dus zonder opslag, worden doorberekend.

Programma

De reizen zijn met zorg samengesteld en bevatten een gevarieerd programma van actuele culturele hoogtepunten, bezichtigingen van onder andere musea en kerkinterieurs; stadswandelingen et cetera. Het dag programma is goed gevuld en er wordt (veel) gelopen. Bij sommige reizen wordt gebruik gemaakt van een eigen touringcar, vaak ook van het openbaar vervoer. Per reis verschilt dit. U bent niet verplicht aan het programma deel te nemen. Indien u uw eigen plan wilt trekken, kan dat altijd. U kunt altijd iets overslaan. Ons motto: het is úw vakantie, wij maken het u graag naar de zin!

Reisbegeleiding

In de regel bestaat de begeleiding uit twee personen een organisatorisch begeleider en een inhoudelijk begeleider, meestal een kunsthistoricus.

Reisinformatie na uw inschrijving

Gelijk na inschrijving ontvangt u de bevestiging van inschrijving. In geval van sommige reizen wordt u verzocht het ‘formulier reisgegevens’ aanvullend in te vullen. Meestal ontvangt u ook tussendoor nog aanvullende informatie. In ieder geval ontvangt u uiterlijk tien tot zeven dagen voor vertrek uw reisbescheiden: de vertrekbrief met de laatste programma-informatie, de relevante adres (hotel) gegevens en telefoonnummers en alle informatie met betrekking tot het vervoer.

Reisvoorwaarden - lees ze altijd door!

Klik hier voor het downloaden van de reisvoorwaarden. Algemene reisvoorwaarden _Pithos Kunst en Cultuur_juni 2017 Lukt dit niet, vraag ze dan op via het contactformulier

Zwaarte van de reis en lichamelijke conditie

Het is belangrijk dat u goed ter been bent. U dient in een goede lichamelijke en geestelijke conditie te zijn, om aan de reis of een excursie te kunnen deelnemen. Mensen die moeilijk lopen of mensen die gebruik maken van een stok of rollator kunnen niet, of onder voorbehoud en alleen na overleg met Pithos Kunst en Cultuur, deelnemen. Zie ook altijd wat de zwaarte van de reis aangaat, de bij de betreffende reis vermelde informatie. Wilt u meer informatie over de zwaarte van de reis? Neemt u dan altijd eerst even contact met ons op.

Staat uw vraag er niet bij?

Uw vraag is belangrijk. Neem gerust contact met ons op. Wij zorgen voor een spoedig antwoord, uiterlijk binnen twee dagen.