Topmenu

Meer over de kunstreizen

Al onze reizen zin uniek en met zorg samengesteld. Het zijn nooit zogenaamde ‘pakketreizen’, maar altijd speciaal samengestelde reizen. Ze bevatten een gevarieerd programma van actuele kunstzinnige en culturele hoogtepunten. U kunt denken aan bezichtigingen van onder andere musea en kerkinterieurs en stadswandelingen. Door je jarenlange ervaring van onze inhoudelijke resleiders, veelal kunsthistorici, bevatten ze ook ‘specials’, pareltjes waar (bijna) niemand komt.
Het dag programma is goed gevuld en er wordt (veel) gelopen.
Bij sommige reizen wordt gebruik gemaakt van een eigen touringcar, maar vaak ook van het openbaar vervoer. Per reis verschilt dit. Wij onderscheiden in ieder geval de jaarlijkse touringcar-reis en de ‘kleine-groep’-stedenreizen.
U bent niet verplicht aan het programma deel te nemen. Indien u uw eigen plan wilt trekken, kan dat altijd. U kunt altijd iets overslaan. Ons motto: het is úw vakantie, wij maken het u graag naar de zin!

Wie gaan er mee?
U treft bij Pithos gelijkgestemden aan: actieve mensen die houden van kunst en cultuur. Singles en stellen, jonge mensen en senioren. Ze mijden de discussie niet, maar houden van een lach.
Uit ervaring blijkt dat de meeste deelnemers (vanaf) 50/60 jaar zijn. Soms kent een groepje elkaar van eerdere reizen.

Het is belangrijk dat u goed ter been bent. U dient een goede lichamelijke en geestelijke conditie te bezitten om aan de reis of een excursie te kunnen deelnemen. Mensen die moeilijk lopen of mensen die gebruik maken van een stok of rollator kunnen niet, of onder voorbehoud én alleen na overleg met Pithos Kunst en Cultuur, deelnemen. Zie ook altijd wat de zwaarte van de reis aangaat, de bij de betreffende reis vermelde informatie.
Wilt u meer informatie over de zwaarte van de reis? Neemt u dan altijd eerst even contact met ons op.